Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
A " c" feladat megoldásához kérek segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A B és C pontosan akkor vannak egy egyenesen, ha az AB vektor skalárszorosa az AC vektornak: Tehát ha van olyan lambda valós szám, amivel az AB vektort megszorozva megkapod az AC vektort.

Tehát A és B pontból csinálsz egy vektort, és megnézed, hogyha azt valamennyivel megszorzod, akkor megkapod- e az AC vektort, ha igen, akkor egy egynesen vannak.

A(3; -3)
B(11; 9 )
C( -21; -39)

AB(8 ; 12)
AC(-24 ; -36)


AB vektor legyen egy irányvektor (8; 12)
A(3; -3)
Egyenes egyenlete:
12x - 8y = 12 * 3 - 8* (-3)
12x - 8y = 60

AB vektor legyen egy irányvektor (8; 12)
B(11; 9 )
Egyenes egyenlete:
12x - 8y = 12 * 11 - 8*9
12x - 8y = 60

C-re is leellenőrizheted, ha akarod..

0