Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsèg matekba

Főoldal » Általános iskola » Matematika
472
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Tanulni kéne xd
0

Szia!

10-es: x
1-es: 8-x
a szám: 10 x+8-x= 9x+8

új szám
10-es: 8-x
1-es: x
a szám: 10(8-x)+x= 80-10 x+x= 80-9x

4(9x+8)= 80-9x-3
36 x+32= 77-9x/+9x
45x+32= 77/-32
45x= 45/:45
x= 1
0