Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Aki tud segítsen holnapra kell!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
559
A 2 es feladat !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Akkor amit tudunk: a=b/3 c=15 és mivel a számtani közép a három szám átlaga, ezért:
(a+b+c)/3=45
Helyettesítsd be a-t és c-t:
(b/3+b+15)/3=45 /*3
b/3+b+15=135 /-15
B/3+b=120 /*3
b+3b=360 vagyi 4b=360, amiből b=90 az a pedig 90/3=30
1