Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni valószínűség számításban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
457
Találomra felírunk egy háromjegyű számot. Jelentse az A azt az eseményt, hogy a felírt szám osztható öttel, B azt, hogy osztható huszonöttel, C azt, hogy páros. Mit jelent az alábbi esemény?
A+B ; A+C ; a+B+C ; AxB ; BxC ; AxBxC
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, valószínűségszámítás, 11.oszt
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az nyilvánvaló, hogy `A+B=A` és `AB=B`. `A+C` azt jelenti, hogy az adott szám vagy páros vagy 5-el osztható esetleg mindkettővel, azaz 10-el osztható egész szám. `A+B+C=A+C`. `BC` 25-el osztható és páros szám is egyszerre, tehát az 50-el osztható egész számok. Viszont `ABC=BC`, szintén az 50-el osztható egész számok közé jutunk.
(Megjegyzés: Ezek a példák csak előkészítik a valószínűségszámítást. Javaslom elolvasni az ide vágó Események algebrája illetve Műveletek eseményekkel kapcsolatos részeket és ha van időtök ezzel kapcsolatos kidolgozott feladatokat.)
Módosítva: 5 éve
1