Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
858
Mekkora vízszintes irányú sebességgel kell egy 90m magas torony tetejéről eldobni egx kavicsot, hogy a torontól 120m-re érjen földet? Mennyi lesz a sebességge leérkezéskor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha h (torony magassága) = 90m, és g(gravitációs gyorsulás) = 10 m/s^2, akkor a test 9 másodperc alatt fog leesni. Utána tudjuk hogy 120m - t kell haladnia 9 másodperc alatt (ugye amíg leesik). Itt v(kezdő sebesség) = s (120m) / t(9s) = 13,33.. m/s sebességgel kell elhajítani a testet hogy 120 méterre érkezzen. :)
0