Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

Főoldal » Középiskola » Matematika
601
Mennyi g(6)-g(3), ha g(x)= log₂(3x)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Beírod x helyére a 6-ot és a 3-at, majd végigszámolod:

g(6)=log₂(3*6)=log₂(18)
g(3)=log₂(3*3)=log₂(9)

Tehát g(6)-g(3)=log₂(18)-log₂(9), itt használhatjuk a logaritmus azonosságát, így kapunk log₂(18/9)-et, ami log₂2, ennek az értéke 1, mivel 2¹=2.
0