Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
368
Csatoltam a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x1=12
x2=21, tehát:
x-12=0
x-21=0, ennek a kettőnek az összeszorzásával kapjuk vissza az egyenletet:
(x-12)(x-21)=0
x2-21x-12x+252=0
x2-33x+252=0
Ellenőrzésképpen megoldhatod, de valóban ugyanaz a megoldás jön ki.
Hasonlóképpen
(x+3/7)(x+17/10)=x2+3x/7+17x/10+(17/10*3/7)=0
x2+(149/70)x+(51/70)=0
1