Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szerintetek jó lett?

334
A sport egy meghatározó hobbi manapság, több száz ember életében. Ami rengeteg embernek önbizalmat, kitartást tud adni és önmaguknak is tudnak ezzel bizonyítani . A léleknek is az egyik legerőteljesebb és legnemesebb eszköze.
A sportnak két fontos területe van az egyik az a szabadidős sport a másik viszont a versenypont. Célja a versenysportnak a sportolók számára a foglalkozás és ez nekik egy karrier lehetőség is . Azonban a szabadidős sportolás az egészséges életmódot , a betegség megelőzését és egy örömszerző tévékenységet határoz meg. Én úgy gondolom, hogy ha egy ember sportot üz akkor az egy életre szóló is lehet mivel minden ember azt teszi és csinálja amit éppen szeret és amiben éppen jónak érzi magát . Ahhoz, hogy megvalósítsunk egy álmunkat küzdeni és harcolni akarni kell , hogy be is is teljesüljön hiszen az élet nem ad magától semmit csak lehetőségeket. Az én szemszögemből nézve én úgy vagyok ezzel, hogy a lehetőségekkel mindig élni kell azért is mert lehet, hogy csak egyszer van lehetőség adott dolgokra, sportokra és ha ezt el halasszuk akkor később megbánhatjuk és meglehet az is, hogy nem lesz még egy lehetőség . Ahogy a mondás is tartja :,,Amit megtehetsz ma azt ne halaszd holnapra .” Ugyanakkor én kiemelném a versenysport és a szabadidős sport előnyeit és hátrányait hiszen mind a két sportban van valami jó és rossz is egyaránt. Elsőnek a versenysport mellett szeretnék érvelni. A versenyport előnye az az lenne, hogy fizikailag erősít, fegyelemre szoktatja az embereket , egy siker élmény a sportolók számára , kitartásra tanít, hogy sose adjuk fel, a csapattagok között ki alakulhat egy jó viszony és barátság is ami akár bizalomra is épülhet. Ezzel szemben a hátránya az, hogy időhöz van kötve , ilyenkor viszont korán kell kelni , a napirendünket se tudjuk nagyon beosztani úgy ahogyan éppen szeretnék, fenn áll a sérülés veszélyes is, hogy bármikor egy rossz mozdulattal megsérülhetnek és ebből lehet kisebb vagy nagyobb baj is, mivel sok ilyen eset van és sok embernek abba kell hagynia emiatt a sportot, hiszen én még mindig úgy vagyok vele , hogy az egészség mindennél fontosabb és előbb épüljünk fel, aztán folytassuk amit félbe hagytunk mert az egészségünkkel nem szabad játszani. Egyrészt egy sportban általában az elvárás is túl sok lehet azért is mert ha látják egy emberbe, hogy tehetséges és fejlődik akkor azt úgy is, tovább fogják hajtani és fejleszteni és sokkal többet fognak tőle várni mint egyes emberektől. Most pedig át térnék a szabadidős sportra aminek itt is az előnyeit és hátrányait szeretném jellemezni . Előnye véleményem szerint az az, hogy a sportot a szabadidőben tudják végezni, bármilyen eszközzel , nincs időhöz kötve addig sportolnak ameddig kedvük tartja, és erejük van , nem kell sietni , más elfoglaltságot is be tudnak iktatni a napirendjükbe. Hátránya pedig az lenne, itt is, hogy fárasztó lehet, kimerültséget okozhat, esti sportokat nem nagyon hajthatnak véghez mivel a helyzetre való tekintettel a szabályokat be kell tartani és ez által az idő szorítja őket .
Ha én választhatnék akkor a szabadidős sportra jutna a választásom és a döntésem is, azért is mert én jobban szeretek a szabadban lenni és egyedül mint csapatban dolgozni. De én ezt úgy vélem, hogy mind a két sport nagyon hasznos és célhoz vezethető valamilyen téren.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Véleményt szívesen fogadok!
0
Középiskola / Magyar nyelv

Válaszok

1
Nekem teszik a szöveg stílusa meg a mondani valója!
Jó lett
0