Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S!!Mára kellene!Algebrás feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
539
1.)Egy trapéz egyik alapja 8cm-rel hosszabb a másik alapnál két szára 3cm és 4cm. Mekkorák lehetnek a trapéz alapjai, ha a kerülete nem nagyobb 25 cm-nél?
2.)Egy rombusz területe 31,5^2, egyik átlója 7 cm. Mekkora a másik átlója és a kerülete?
A válaszokat előre is köszönöm!☺️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
3 + 4 + x + x + 8 < 25
15 + 2x < 25
2x < 10
x < 5

és értelem szerűen x > 0 (gondolom ezt nem kell magyarázni, de ez biztos, hogy nem egyetemi feladat...)
kisebb alap az x annak mérete 0<x<5
másik alap: x+8

2;
második feladatnál a 31,5^2 az = 992.25, vagy csak hóbortból így jelölted, hogy az terület, mert nem mindegy..

annak meg így kell majd neki állni
egyik átló: 7cm
másik: x
Terület fele = 7/2 * x/2
teljes terület, ami megvan adva = 2 * (3,5 * x/2 )
Ha 31,5 a terület akkor:
31,5 = 3.5x
x = 9 --> MÁSIK ÁTLÓ


Kerület:
pitagorasz tétel: (nem hiszem hogy egyetemi matekhoz tartozik)

3,5^2 + 4,5^2 = oldalhossz^2
oldalhossz = 5,7
Kerület = 4* 5,7 = 22,8
0