Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
418
Légyszíves segítsétek megoldani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
a)
K=a+b+a+b
Ha behelyettesítjük:
30=7,5+b+7,5+b
30=15+2b /-15
15=2b /:2
7,5=b

A téglalap másik oldala is 7,5 cm. (Egy négyzet.)

c)
K=a+b+b (két szára ugxan akkora, ezért van 2 b)
54=18+b+b /-18
36=2b /:2
18=b

A szárai 18 cm hosszúak. (Egyenlő oldalú.)
0