Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - Paralelograma területe

Főoldal » Általános iskola » Matematika
637
Számitsd ki a rombusz területét, ha:
a) oldala a=11cm, magassága h=5,5cm
b) oldala a=8,7 cm, magassága h=3,9cm

Valaki megoldaná légyszi? :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
A rombusz minden oldala egyenlő, tehát szét lehet bontani egyszerűen két darab háromszögre. Mindkét háromszög alapja az a oldal a magassága a h.
Ezért a háromszög területének képletével T=(a*h)/2 számolhatunk, de az eredményt a végén nem oszjuk 2-vel.
-1

T= a*h az előző magyarázatból kiindulva
T= 11cm*5,5cm =60,5cm2
1

A másik feladatban:
T=a*h
T=8,7cm*3,9cm=33,93cm2
1