Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS, segitsetek kérlek

Főoldal » Középiskola » Matematika
437
Egy általános háromszög két oldala 12 cm és 15 cm, a két oldal által közbezárt szög 53°. Mekkora a háromszög harmadik oldala? Mekkora a háromszög területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Terület, háromszög, Koszinusztètel
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A harmadik oldal hosszát a koszinusztételbe behelyettesítve kapod meg: c²=12²+15²-2×12×15×cos53, ahonnan c=12,34
A területét pedig az a×b×sinγ/2 képlettel tudod a leggyorsabban kiszámolni: 12×15×sin53/2, ahonnan T=71,88
Tehát a harmadik oldal 12,34 cm hosszú, a területe pedig 71,88 cm²
0