Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS, segitséget kérlek, mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
574
Egy mértani sorozat első tagja 3, kvóciense -2. Határozza meg az első 30 tag összegét!
A választ előre köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Mértani sorozat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a1=3
q=-2
Sn=a1*[(qn-1)/q-1)
S30=3*([(-2)30-1)/(30-1)]
S30=1073741825
0