Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia A víz disszociációja, a kémhatás.

Főoldal » Középiskola » Kémia
543
Előre is köszönöm!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#kemia, #kémhatás, #disszociáció, #víz
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1. autoprotolízis

2. H₂O + H₂O → H₃O+ + OH-
oxónium-ion és hidroxid-ion keletkezik.

Tiszta vízben a hidroxidionok száma megegyezik az oxónium-ionok számával.

3.
`K_("víz")=[H₃O^+]*[OH^-]`

Kvíz= adott hőmérsékleten az oxónium-ionok és hidroxid-ionok egyensúlyi koncentrációinak szorzatával.

Kvíz (25 oC)= 10-14
Módosítva: 5 éve
0