Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatbn kellene segíteni. Holnapra nagyon fontos lenne ha elkészülne

Főoldal » Középiskola » Matematika
1248
Tudna valaki segíteni. Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy gondolt szám: x
kétszereséhez: 2x
négyet adva: 2x+4
majd az összeg harmadrészét véve: (2x+4)/3
a gondolt számnál kettővel nagyobb számot kapok: x+2, így az utolsó kettő egyenlő:

(2x+4)/3=x+2, mindkét oldalt szorzom 3-mal:
2x+4=3x+6, kivonok 2x-et:
4=x+6, végül kivonok 6+ot:
-2=x. Ellenőrzés:

Egy gondolt szám: -2
kétszereséhez: -2*2=-4
négyet adva: -4+4=0
majd az összeg harmadrészét véve: 0/3=0
a gondolt számnál 2-vel nagyobb számot kapok: -2+2=0, 0=0, tehát jól számoltunk.

A gondolt szám a -2.
0