Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok benne segiteni

Főoldal » Általános iskola » Fizika
360
Az épitkezésen használt tégla súlya 12000N. A tégla 0,5 m2 felületen érintkezik a talajal. Mekkora a tégla nyomása
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Az épitkezésen használt tégla súlya 12000N. A tégla 0,5 m2 felületen érintkezik a talajal. Mekkora a tégla nyomása

Fny= 12000 N
A= 0,5 m2
p=?

p= Fny : A= 12000 N : 0,5 m2= 24000 Pa= 24 kPa
Módosítva: 5 éve
1