Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keveréses feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
420
240g 85%-os kénsavat mennyi 55%-os kénsavval kell keverni, hogy 73%-os kénsavat kapjunk?

Válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Táblázat:
......g.........%
1. 240......85
2. ...x.......55
K 240+x...73

Egyesével:
1: 240*85/100
2: x*55/100
K: (240+x)*73/100

Az első kettő összege egyenlő a keverékkel:
240*85/100+x*55/100=(240+x)*73/100

Ezt az egyebletet kell kiszámolni:
240*85/100+x*55/100=(240+x)*73/100 /*100
240*85+x*55=(240+x)*73
20400+55x=17520+73x /-55x
20400=17520+18x /-17520
2880=18x /:18
160=x

Még a válasz:
160 g-al kell keverni.

És kész!
1