Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keveréses feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
737
200g 50%-os sóoldathoz 300g 40%-os sóoldatot adunk.Milyen töménységű oldatot kapunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Táblázat:
......g......%
1. 200...50
2. 300...40
K. 500....x

Egyesével:
1: 200*50/100
2: 300*40/100
K: 500*x/100

Kettő összege egyenlő a keverékkel, tehát:
200*50/100+300*40/100=500*x/100

Ismét megvan az egyenlet, csak ki kell számolni:
200*50/100+300*40/100=500*x/100 /*100
200*50+300*40=500x
10000+12000=500x
22000=500x /:500
44=x

És végül a válasz:
44%-os oldatot kapunk.

És ez a feladat is kész!
1