Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keveréses feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
604
150g 60%-os sóoldathoz 100g vizet adunk.Milyen töménységű oldatot kapunk?

Valaki légyszives magyarázzal el, hogyan kéne kiszámolni.Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ismét táblázat (a pontok a hely megtartása miatt vannak)
......g......%
1. 150...60
2. 100....0
K. 250....x

Ugyan az a képlet:
Mennyiség*%/100

Azaz:
1: 150*60/100
2: 100*0/100
K: 250*x/100

Kettő összege egyenlő a keverékkel:
150*60/100+100*0/100=250*x/100

Ez az egyenlet, amit már csak ki kell számolni:
150*60/100+100*0/100=250*x/100 /*100
150*60+100*0=250x
9000=250x /:250
36=x

Majd a válasz:
36%-os oldatot.

És ez a feladat is kész!
1