Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat egyenlettel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
559
Egy téglalap kerülete 74m. Az egyik oldal 12m-rel hosszabb, mint a másik. Mekkora a téglalap területe?

A kerület és a terület számolása megy. Ismét az egyenlet felírásával lenne problémám.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Egy téglalap kerülete 74m. Az egyik oldal 12m-rel hosszabb, mint a másik. Mekkora a téglalap területe?

egyik(b): x+12
másik(a): x

Téglalap kerülete: 2(a+b)

Az egyenlet:

2(x+x+12)= 74
2(2x+12)= 74
4x+24= 74/-24
4x= 50/:4
x=12,5 m

Ell:

egyik(b): 12,5+12= 24,5 m
másik(a): 12,5 m

K= 2(a+b)= 2(12,5+24,5)= 2 x 37= 74 m

A téglalap területe: a x b= 12,5 x 24,5= 306,25 m2


0