Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
4161
Számítsa ki, hol metszi a 2x + 4y = 5 egyenletű egyenes az y tengelyt!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ahol az y-tengelyt metszi, ott x=0, tehát:

2*0+4y=5, ennek y=5/4 a megoldása, tehát a (0;5/4) pontban metszi.
1

Szia az egyenes az y tengelyt ott metszi ahol az x=0 (hiszen az y tengelyen minden pont első koordinátája 0), ha az x helyére 0-t írsz már csak az egyenletet kell megoldanod.
Vagyis:
2*0+4y=5
4y=5
amiből y=5/4 (1.25)
Ezért a metszéspont koordinátája: (0;1,25)
0