Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
666
Valaki segítene megoldani?
7-2(x+5) = x+6/4 + x+2/2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
7-2(x+5) = x+6/4 + x+2/2
7-2x-10=x+6/4+x+2/2
7-2x-10=x+6/4+x+1 /*4 (nevező eltüntetése)
28-8x-40=4x+6+4x+4
-12-8x=8x+10 /-8x
-12-16x=10 /+12
-16x=22 /:(-16)
x=-22/16

0

Szia! Csak egy kérdés: Biztos hogy a jobb oldalon nem x+6 és x+2 van a törtvonal felett?
0