Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
464
Valaki tudna segíteni 11:40-ig?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
1) Re=(R3xR4)+R2+R1=216 ohm

2)
Ibe=U/Re=54V/216 ohm= 0,25A
IR3=Ibe*(R4/R3+R4)=0,25*(80/100)=0,2 A

3)
UR2=U*(R2/(R3xR4)+R2))=54V*(150/166)=48,8 V

4)
PR1=UR1*IR1=Ibe^2*R1=0,25^2*50=12,5 W

2

1) Re=(R3xR4)+R2+R1=216 ohm

2)
Ibe=U/Re=54V/216 ohm= 0,25A
IR3=Ibe*(R4/R3+R4)=0,25*(80/100)=0,2 A

3)
UR2=U*(R2/(R3xR4)+R2))=54V*(150/166)=48,8 V

4)
PR1=UR1*IR1=Ibe^2*R1=0,25^2*50=12,5 W
0