Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8. Egy szabályos háromszög kerülete 24 cm. Mekkora a te4rülete?

Főoldal » Középiskola » Matematika
473
magar
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
2312, 3213
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
K=3a=24 cm
24:3=a=8 cm

m²=a/2²+a²
m²=4²+8²
m²=16+64
m²=80
m= 80 
m≈8,94 cm

T=a*m/2=8*8,94/2≈35,78 cm²
0