Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

5. Egy háromszögben az egyik szög háromszor akkora, mint a másik, ami viszont 10o-kal nagyobb, mint a harmadik szög. Mekkorák a háromszög szögei?

Főoldal » Középiskola » Matematika
439
asdasd
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szög, háromszög, hogy, akkora
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy háromszögben az egyik szög háromszor akkora, mint a másik, ami viszont 10o-kal nagyobb, mint a harmadik szög. Mekkorák a háromszög szögei?

1. 3(x+10)
2. x+10
3. x

180=x+x+10+3(x+10)
180=2x+10+3x+30
180=5x+40 /-40
140=5x /:5
28=x

1. 114°
2. 38°
3. 28°
0