Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
2441
1) )Egy konzerv tömege a konzervdobozzal együtt 750 gramm. A konzervdoboz tömege a teljes tömeg
12%-a. Hány gramm a konzerv tartalma?
2) Péter lekötött egy bankban 150 000 forintot egy évre, évi 4%-os kamatra. Mennyi pénzt vehet fel
egy év elteltével, ha év közben nem változtatott a lekötésen?
3) András 140 000 forintos fizetését megemelték 12 %-kal. Mennyi lett András fizetése az emelés
után?
4) Egy vállalat 250 000 Ft-ért vásárol egy számítógépet. A gép egy év alatt 10%-ot veszít az értékéből.
Mennyi lesz a gép értéke 1 év elteltével? Írja le a számítás menetét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1;
teljes tömeg: 100% = 750 gramm
a doboz 12%
vagyis a tartalom tömege 88% a teljes tömeghez képest.
tartalom tömege = 750 * 0,88
tartalom tömege = 660 gramm

2) Péter lekötött egy bankban 150 000 forintot egy évre, évi 4%-os kamatra. Mennyi pénzt vehet fel
egy év elteltével, ha év közben nem változtatott a lekötésen?

150 000 * 1,04 = 156 000 Ft-ot vehetek fel.

3) András 140 000 forintos fizetését megemelték 12 %-kal. Mennyi lett András fizetése az emelés
után?

140000 * 1,12 = 156800 Ft lett András fizetése.

4) Egy vállalat 250 000 Ft-ért vásárol egy számítógépet. A gép egy év alatt 10%-ot veszít az értékéből.
Mennyi lesz a gép értéke 1 év elteltével? Írja le a számítás menetét!

eredeti ár: 100%
10% csökkennés évente.
1 év után 100% - 10% = 90%-os ár az eredetihez képest

250000 * 0.9 = 225 000 Ft lesz a gép értéke.
0