Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
427
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3x - y = 4
3y - 5x = 5
---------------- A felső egyenletet megszorzom 3-al
9x - 3y = 12
3y - 5x = 5
---------------- Összeadom a két egyenletet, így kiesik az egyik ismeretlen
4x = 17
x = 4.25
-------------Visszahelyettesítés
12.75 - y = 4
y = 8.75
---------- Ellenőrzés
26.25 - 21.25 = 5 (JÓ)


2;
x+5y = 7
x - 3y = -1
---------------Kivonom az első egyenletből a másodikat x-x = 0 | 5y - (-3y) = 8y | 7 - (-1) = 8
8y = 8
y = 1
-----------
x + 5 = 7
x = 2
2 -3 = -1 (JÓ)
0