Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szakmaiszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
924
1.
Az üzemben ételízesítő keverék csomagolását végzik egy műszakban három vonalon.

1-es vonal: 50g/tasak 100db/perc teljesítmény
2-es vonal: 100g/tasak 80db/perc teljesítmény
3-as vonal: 250g/tasak 50db/perc teljesítmény

Mennyi az üzem óránkénti, 1 műszak alatti (7 óra tiszta üzemidő mellett) és napi (3 műszak) teljesítménye? Fejezze ki kg-ban és tonnában is!

2.
Egy lekvár gyártó üzemben három vonalon folyik a gyártás.

1-es vonalon: meggyjam, 330g töltősúly 50db/perc teljesítménnyel
2-es vonalon: málnajam, 500g töltősúly, 30db/perc teljesítménnyel
3-as vonalon: málnajam, 900g töltősúly, 20db/perc teljesítménnyel

a) Mennyi lekvárt kell főzni óránként hogy a három vonal folyamatosan termelhessen?

b) Mennyi málnajamet szerel ki a 2-es és a 3-as vonal összesen, napi 7 óra üzemidőt alapul véve?


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. 1óra alatt:
1-es vonal: 50*100*60=300000g=300kg
2-es vonal: 100*80*60=480000g=480 kg
3-as vonal? 250*50*60=750000g=750 kg
összesen egy óra alatt: 1530 kg =1,53 tonna

1 műszak alatt:
szorozni kell 7-tel, mivel 7 óra egy műszak: 10710kg=10.71 tonna

1 nap alatt:
1 óra*21 vagy 1 műszak*3= 32130 kg=32,13 tonna
0