Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előre is köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
591
1. feladat
 
Egy vállalkozó megkapja az elvégzett munka díját és még 20% áfát.
a) Mekkora összegről állít ki számlát a vállalkozó, ha az elvégzett munka díja 150 000 Ft?
b) Mennyi az elvégzett munka díja, ha a kiállított számla 105 000 Ft végösszegű?
 
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1/a

150.000=100%
1500=1%
1500*120=120%
180000=120%

/b
105.000=120%
105000/120=1%
875=1%
87500=100%
0