Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szia! Előre is köszönöm!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
883
3. feladat
Egy fenyőerdő faállománya jelenleg 8000 fa. Minden évben kivágják az állomány 20%-át, de 800 új fát is ültetnek. Hány fából állt a faállomány 2 évvel ezelőtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Két évvel ezelőtti faállomány: legyen x
1 év után: x*0,8+800
2 év után: (x*0,8+800)*0,8+800=x*0,82+800*0,8+800 fa
8000 fánk van: x*0,82=8000-800*0,8-800 -> x=(8000-800*0,8-800)/(0,82)=10250
Két évvel ezelőtt 10250 fánk volt.
0