Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb térfogata (ökölszabály)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
660
A gömb térfogata: Ta*mt/3. Ebből az egyenletből ki kell fejeznem az ökölszabály segítségével az Mt-t (magasság) és az r-t (sugár). Számítás menetét ha leírnád, akkor előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nem inkább a kúp térfogata? Mert ha a kúpé, akkor

V=r²*π*(mt)/3, ebből mt-t úgy kapjuk meg, hogy szorzunk 3-mal és osztunk r²*π-vel:
3V/(r²*π)=mt, a sugarat pedig úgy, hogy szorzunk 3-mal, osztunk π*(mt)-vel, végül gyököt vonunk:
 3V/(π*(mt)) =r
Módosítva: 9 éve
1