Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítségedet előre is köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
676
4. feladat
Egy farmon eredetileg 5000 db tyúkot tartottak, az Uniós szabályozás szerint a tyúkokat nagyobb ketrecbe kell tartani. A régi ketrecek 25cm x 18cm méretűek voltak, míg az új ketrecek 25cm x 30cm méretűek. Hány százalékkal jut több hely most a tyúkoknak, és hány darab tyúkot tudnak tartani így a farmon azonos épületméret mellett?
 
 
5. feladat
250000 forintot teszünk a bankba, évi 9%-os kamatra. Mennyi pénzt vehetünk ki 5 év múlva a betét lejártakor.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

4. Nagyon egyszerű, százalékszámítás

25x18=450

25x30=750


A kérdés, hogy hány %-kal több hely, tehát ez a kettő különbsége, mennyivel több a 750 a 450-nél? 300-zal. Mihez kell viszonyítani? Az alaphoz, a 450-hez, tehát a 450-nek hány százaléka a 300. Ezt úgy tudod kiszámítani, hogy elosztod a 300-at 450-tel ami egyenlő 66,6666% kerekítve 66,7%

Tehát 66,7%-kal több hely jut.


Hány db tyúkot tudnak tartani?

450 cm2-en elfér 5000 db, akkor 750 cm2-en? Hányszorosa a 750-nek a 450? 750/450=1,666~1,7, akkor 5000x1,7=8333
1

5. feladat: 384656 Ft a végeredmény.
1