Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerületi sebesség, körmozgás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1435
Kerületi sebesség 20 m/s és a periódus ideje 2 másodperc, akkor mennyi a körpálya sugara? A számítást ha leírnád, akkor előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Ez azt jelenti, hogy 2 másodperc alatt tesz meg egy teljes kört, ennyi idő alatt 2*20=40 métert tesz meg, tehát a kör kerülete 40 méter.

Ha a kör sugara r, akkor kerülete 2*r*π, ennek kell 40-nek lennie:

2*r*π=40, erre r=20/π eredményt kapjuk, tehát a körpálya sugara 20/π méter, igény szerint lehet kerekíteni.
1