Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
464
Levezetve!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Ugyanúgy kell számolni, mint a réz-szulfátos feladatnál.

1 mol FeSO₄.7 H₂O tömege=56+32+4*16+7*18=278 g/mol
1 mol FeSO₄ tömege=56+32+4*16=152 g/mol

278 g vasgálicban 278-152=126=7*18 gramm kristályvíz van.

15 g vasgálicban 15*126/278=6,8 g kristályvíz van, tehát C.

10. D, az oxigén oldhatósága nő, mert a gázok oldhatósága nő a vízben a nyomás növekedésével (gondolj a szódavíz készítésre).
0