Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
2375
Segítséget kérnék!
1. Oldja meg a következő egyenletet a valós számok halmazán!
X²+2x=0
2. Egy tavaszi felmérés során olyan diákokat kérdeztek meg terveikről akik a nyári szünetben a LESZ vagy a FOLYÓ fesztivál közül legalább az egyiken részt szeretnének venni. A 29 megkérdezett diák közül 23 szívesen menne LESZ fesztiválra, 19-en pedig a FOLYÓ fesztiválra. Hányan vannak a megkérdezettek között olyanok , akik mindkét fesztiválon részt vennének?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
1.
x2+2x=0 ebből kiemelünk x-et, így lesz:
x(x+2)=0 egy szorzatról tudjuk, hogy csak akkor lesz nulla, ha az egyik tényezője nulla, ezért itt kettébontjuk az egyenletet:
x=0
és
x+2=0 ahol x=-2 így az egyenletnek két megoldása lett, a nulla és a -2.

2.
23 diák venne részt a LESZ fesztiválon és 19 a FOLYÓ fesztiválon, ha ezeket összeadjuk 42-t kapunk, viszont csak 29 diákot kérdeztek meg, tehát lesznek olyanok, akik mindkét fesztiválra szeretnének menni. Ha a 42-ből kivonjuk a 29-et 13-at kapunk, ami azt jelenti, hogy 13 diák szeretne mindkét fesztiválra menni.
0