Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyelvtan fogalmazás dolgozat SOS!

1828
Milyen házat építenél magadnak? Készíts Az én házam címmel egy oldal terjedelmű fogalmazást!

A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, sürgős, nyelvtan, fogalmazás, dolgozat
0
Általános iskola / Magyar nyelv

Válaszok

1
Az én házam

A ház egy ember életében nagyon fontos. Sokan már gyerekként mondják a szüleiknek, hogy ők milyen házat szeretnének, ha felnőnek.
Én olyan házat szeretnék, amiben mindenem elfér. Elférnének a kedvenc bútoraim és játékaim. Lenne egy hatalmas szobám, amibe vendégeket bármikor hívhatok. A szobámból lehetne kimenni az erkélyre, amit kulcsra letudok majd zárni. A konyha is jó nagy lenne, hogy egyszerre többen is tudjanak sütni-főzni. A nappaliban kinyitható kanapé meg fotel lenne a vendégeknek. A házamba szeretnék majd egy ebédlőt. Az egy ajtóval lenne elválasztva a konyhától. A nappali meg a konyha egybe lenne. Lenne konyhasziget, amivel ellenne választva egymástól a két helység. Szép világos lenne az egész ház. Sok modern eszközzel. Mégsem lenne zsúfolt. Nagyon szeretnék egy hatalmas kertet. Jó sok hellyel. Lenne hely egy beépített medencének, kiskertnek. Talán még egy trambulinnak is lenne hely. Fő út mellet nem szeretnék élni, mivel túlzsúfolt és sok a kipufogógáz. Nem tesz jót az embernek. Ez van a fővárasokkal is. Az álomházam egy kisvárosban lenne. Közelben látnivalókkal. Éjszaka szépen kivilágítva az utcákat. Gyönyörű látvány. Az erkélyről este sötétedés után a szépen kivilágított utcákat lehet látni. Életem csúcspontja lenne az a költözés. A kertemben lenne terasz egy félig árnyékos helyen. Családdal, barátokkal a teraszon lehetne akkor beszélgetni. A kertben sűrű gyep lenne, legfeljebb mű fű. Lenne egy tűzrakóhely is. Bográcsoznánk, sütögetnénk.
Én nagyon szeretnék egy hatalmas és kényelmes házam. Az álomház nem mindenkinek valósulnak meg. Vannak akik kevésből is kitudnak hozni csodákat, míg mások milliókat is tudnak költeni, hogy elérjék ugyan ezt.
1