Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
872
Katinak 190 Ft-ja van, Évának 30 Ft-ja. Édesanyjuk ugyanannyi pénzt adott mindkettönek. Katinak igy háromszor annyi pénze lett, mint Évának. Hány forintot kaptak édesanyjuktóla gyerekek? Végezz ellenörzést!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

......eredeti...utána
Kati: 190......190+x <-- 3-szor annyi
Éva: 30..........30+x

190+x=3(30+x)
190+x=90+3x /-90
100+x=3x /-x
100=2x /:2
50=x

Ell:
190+50=240
30+50=80
80*3=240 ✓

V: 50 Ft-ot kaptak.
0