Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges

Főoldal » Általános iskola » Matematika
388
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a,

1,68 x= 1680/:1,68
x= 1000

1000 Ft-ba kerül a papírfedelű könyv.

b,

egész
apa: 4 óra
fia: 6 óra

x idő alatt
apa: x/4
fia: x/6

x/4+x/6= 1/ x 12
3 x+2 x= 12
5 x= 12/:5
x=2,4 óra

Ell: 2,4 óra alatt
apa: 2,4/4=7,2/12
fia: 2,4/6= 4,8/12

7,2/12+4,8/12= 1

2,4 óra alatt végeznek együtt.

0