Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
646
Valaki tudna segíteni ebben a két feladatban? Előre is Köszönöm mindenkinek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

5
Összes eset: vegyük úgy, hogy egyesével vetted ki a zsebedből (tehát számít a sorrend), ekkor elsőre 4-, másodikra 3-féle golyót tudtál kivenni, így 4*3=12 esetet tudtunk megszámolni.

a) Kedvező eset: elsőnek 2-félét, végül a maradék 1-félét tudtad kihúzni, tehát 2*1=2 lehetőség van, ennek a valószínűsége 2/12=1/6.

b) Gyakorlatilag ugyanaz, mint az a)-ban, 1/6.

c) Elsőre bármilyet húzhatsz, másodjára viszont csak az előző színűtől eltérőt, ebből 2-féle van, tehát 4*2=8 esetben lesz így. A valószínűség 8/12=2/3

d) Akkor számoltál jól, hogyha a valószínűségek összege 1, ez itt megvalósul.
0

A másodikról csinálnál másik képet? Eléggé elmosódott.
0

Egy korábbi évben Veszprém megyében 460 tűzesethez és 2098 műszaki mentéshez vonultak ki ugyanezeket az adatokat pest megyében 1158 és 5834 voltak. Az a b c megoldása mekkora valószínűséggel vonultak ki egy riasztás során Veszprém megyei tűz esethez
0

a) Veszprém megyei tűzeset 460 volt, összesen 460+2098+1158+5834=9550 eset volt, így a valószínűség: 460/9550=46/955=~0,0482=4,82%

b) Ugyanúgy, mint az előbb; 1158/9550=579/4775=~0,1213=12,13%.

c) Veszprém megyében 460+2098=2558 eset volt, így 2098/2558=1049/1279=~0,8202=82,02%-os valószínűséggel mentek ki műszaki mentésre, Pest megyében 1158+5834=6992 eset történt, így 5834/6992=2917/3496=~0,8344=83,44% valószínűséggel mentek műszaki mentésre, tehát utóbbinál volt nagyobb.
0

Köszi élet mentettél
0