Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Nagyon fontos lenne..:(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az ABC háromszög C csúcsánál lévő belső szög γ. Ekkor 42+64+γ=180 amiből γ=74 fok. A szögfelező elfelezi a γ=74 fokos szöget, ami 37 fok.
α+64+37=180 amiből az alfát már te is ki tudod számolni.
1