Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
499
Valaki tudna segíteni ebben a kettő feladatban? Nagyon megköszönném!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2/1: A B halmaznak 16-7=9 eleme van legalább.
2/2:
a3=13=a1+2d
a10=48=a1+9d
Az alsó egyenletből kivonod a felső egyenletet. 35=7d amiből d=5. Ezt visszahelyettesíted bármelyik egyenletbe kapod, hogy a1=3
0