Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1004
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni előre is köszönöm( ha tudtok)!
1)Mekkora a szabályos háromszög
magassága,ha az oldala 10 cm?
2) mekkora a szabályos háromszög oldala, ha a magassága 10 cm?
3) Mekkora a 10 cm oldalú, szabályos háromszög köré írható kör sugara?
4) Egyenlő szárú háromszög alapja 4 cm, szárai 5 cm-esek. Mekkora a magassága és mekkora a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, geometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. m= 100+25  -> m=5 5 
2. első feladat.
3.
elsőnek magasság: m=5 5  ~11.2
aztán ennek a feléből számolunk sugarat ->  (11.2/2)2+52 =15/2
4.magasság számolása:  4+25 = 29 , ebből
T=a*ma/2 -> T=4* 29 /2=2 29 
1