Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon nagy segítség lenne!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
733
Egy számtani sorozat első tagja – 9, nyolcadik tagja 12. Adja meg a differenciát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a1=-9
a8=12
d=?

a8=a1+7d
(a8-a1)/7=d, tehát:
(12-(-9))/7=d
d=3
1