Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! MATEMATIKA!

Főoldal » Középiskola » Matematika
837
Valaki tudna segíteni?
Határozzuk meg az ábrán látható körcikk L középponti szögének nagyságát, ha sugara 10 cm, határoló körívének hossza 20 cm hosszúságú.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Képlet i=r*alpha (radiánban)
i/r=alpha
20/10=alpha
alpha=2 (rad)
2 rad = 114.59˚ ((180*2)/π)
Módosítva: 5 éve
1