Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék számítás [ SOS ]

Főoldal » Középiskola » Matematika
1706
Melyik sajtfele tartalmaz több zsiradékot? A 30 dkg, 40% szárazanyag tartalmú, 45% zsírtartalomú (mozzarella) sajt, vagy az ugyancsak 30 dkg tömegű, 55% szárazanyag tartalmú, 30% zsírtartalmú (edami) sajt? (A zsírtartalom azt adja meg hogy a szárazanyag tartalom hány százaléka zsír)
köszi!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
30dgk - 100%
Viszont nekunk ennek a 30 dkg 40%-nak (szarazanyag tartalom) a 45%-a kell. Igy megkapjuk a 40%szarazanyagnak a 45% zsirtartalmat.

Tehát

30dkg - 100%
Ennek negyven szazaleka:

-> 30(dkg) * 0,6 = 18 dkg
Ez a 40%. Ennek a 45%-a:

-> 18(dkg) * 0,55=9,9 dkg zsír a mozzarella


Most a masik sajt felenel ugyanez

30dkg - 100%
Ennek az 55%-a:

30(dkg) * 0,45= 13,5 dkg szarazanyag
-> ennek a 30%szazaleka zsir:
13,5dkg * 0,7= 9,45 dkg zsír az edami sajtban.

9,9mozzarella > 9,45 edami
0