Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Éretségi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
976
Számítsa ki az ábrán lévő háromszög b oldalának hosszát! Válaszát indokolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szinusz tétel: a/sina=b/sinb=c=sinc,tehát:
6/sin40=b/sin70
(6*sin70)/sin40=b
b=8.77
0