Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Síkgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
456
Egy téglalap kerülete 25 cm. A területe 36 cm2. Határozza meg a téglalap oldalainak hosszát!
Segitséget szeretnék kérni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Oldakak; a,b
2a + 2b = 25
a*b = 36
a = 36/b
2a = 72/b
(72/b)+2b=25 /*b
2b^2 -25b + 72 = 0

b1,2 = (25 +- sqrt (625 -4*2*72))/4

b1 = (25 + 7 )/4= 8
b2 = (25 - 7 ) /4 = 4.5

b1 eseten.
a1 = 4.5

b2 eseten:
a2 = 8
0