Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Síkgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
490
Mekkora a négyszög belső és külső szögei ha a belső szögeinek aránya 2:3:5:8?
Segitséget szeretnék kérni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2:3:5:8 a belső szögeinek aránya, egy négyszög belső szögeinek össze megegyezik a külsö szögeinek összegével, tehát:
2+3+5+8=18
360/18=20
2*20=40
3*20=60
5*20=100
8*20=160
Ellenőrzésképp: 160+100+60+40=360
-1