Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Általános iskola » Fizika
429
Egy 30m2 területű járdát lebontottak.A betonréteg nyomása a talajra 3000Pa hányszor fordult az a 3tonnával terhelhető teherautó amely a betont szállította??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A=30 m²
p=3000 Pa
G=p·A=90000 N⇒9000 kg a beton tömege=9 tonna⇒a 3 tonnás teherautó tehát 9/3=3 fordulóval tudja elszállítani
0