Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Általános iskola » Fizika
937
Egy vízszintes úton haladó vonatot kerekei alatt 60000Pa a nyomás a nyomott felület 0.5m2.Mennyi a vontató súlya
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Fny=G=?
p=60000Pa
A=0,5m²
G=p·A=60000·0,5=30000N⇒(3000kg)
0